Ghita Nørby og Lars Hannibal

UDSOLGT

 

Velkommen til
Koncert med
Ghita Nørby og Lars Hannibal
Onsdag 19/9 2018 kl. 19.00

Bestil billet på mail: musikperg@gmail.com eller køb den hos Rene’s Vin og Grønt

Ghita Nørby og Lars Hannibal

 

I ORD OG TONER

Peter Bangs Vej 145 - 2000 Frederiksberg DK

Peter Bangs Vej 145 – 2000 Frederiksberg DK

 

En aften hvor Danmarks store skuespiller Ghita Nørby, der netop har fejret sin 83 års fødselsdag, bla. vil læse nogle af hendes favorit eventyr af H. C. Andersen, og fortolkje de underfundige og livskloge fabler af La Fontaine, i Johannes Møllehaves sprudlende oversættelse.

Guitaristen Lars Hannibal vil skabe laguner til eftertænksomhed med smukke og populære toner fra det klassiske guitarrepertoire. Undervejs samtaler Ghita og Hannibal om nogle af de aktuelle temaer der optager dem indenfor kunst og kultur, og om Ghitas enestående karriere indenfor film og teater.

Eventyrene, fablerne, de små anekdoter og historierne fra et langt liv med teater, film og TV serier formidles til publikum i en intens og intim atmosfære, hvor man fornemmer deres årelange venskab.

 

Vi har også et andet program, der mere har udgangspunkt i Ghitas enestående karriere – hvor vi samtaler ud fra titlen ”Ghita Nørby,- En Diva i konstant forandring”. Her kommer vi også ind på div. Film og TV roller,- og meget andet,- og jeg spiller ind imellem musik som leder fra det ene emne til det andetJ

 

Ghita Nørby- En Diva i konstant forandring

 

En af Danmarks største skuespillerinder har stået mere end 60 år på de skrå brædder. Med mere end 100 film og utallige teaterforestillinger er Ghita Nørby én af Danmarks absolut mest populære skuespillerinder. Et kig tilbage i 83-årige Ghita Nørby viser, at det ikke er småting, hun har lavet igennem sine seks årtier på scenen. Alt fra hjertelige humoristiske roller på film og teater til med mere alvorlige og dramatiske roller om sygdom og sorg. Når man kigger på Ghita Nørbys imponerende karriere, er det svært at lade være med at nævne hendes fortolkning af Ingeborg i tv-serien ’Matador’, der blev produceret fra 1978-1982. Her spiller hun karakteren Ingeborg Skjern, der er gift med Mads Skjern, der kommer og laver rag i Korsbæk. Der er en særligt én scene i Matador, som Ghita Nørby senere er blevet kendt for, nemlig scenen hvor hun fortæller Mads Skjern, Jørgen Buckhøj, at han er ’syg i hovedet’.

Senere bød Ghita Nørbys karriere også på roller i mere alvorlige film som for eksempel filmen ’Dansen med Regitze’. Her trodser Regitze nyheden om en uhelbredelig sygdom og planlægger en havefest for hele kvarteret. Udover karrieren foran kameraet består Ghita Nørbys karriere også af en lang række teaterforestillinger – det var i virkeligheden her, det hele startede. Ghita Nørby var elev på Det Kongelige Teater fra 1954-1956, hvor hun herefter blev ansat på teateret og debuterede som den jyske Johanne i ’Eventyr paa Fodrejsen’ i 1956. Det var denne rolle, der skabte Ghita Nørbys famøse uskyldige og kække rolle, som senere hang ved hende ind i de populære danske filmkomedier. Efter en årrække på forskellige københavnske scener og medvirken i film forsøgte hun sig med en noget anderledes rolle, end hun hidtil havde prøvet. Senere vendte Ghita Nørby tilbage til Det Kongelige Teater, og her kunne publikum opleve hende i alle mulige slags roller, for nu var hendes karakter ikke længere bundet til et bestemt rollefag.

Kom og oplev en af Danmarks største skuespillerinder fortælle om sit spændende liv i samtale med sin mangeårige ven, guitaristen Lars Hannibal, som indimellem ordene vil spille kendte temaer fra det klassiske guitarrepertoire, som giver plads til ”eftertanke”.