Nytårskoncert 2019 Michala Petri og Lars Hannibal

001 Michala Petri Lars Hannibal Tinghuset 002 Michala Petri Lars Hannibal Tinghuset 003 Michala Petri Lars Hannibal Tinghuset 004 Michala Petri Lars Hannibal Tinghuset 011 Michala Petri Lars Hannibal TinghusetTinghusets retssal i Fjerritslev var mandag 4. februar fyldt til bristepunktet af et begejstret publikum som overværede en forrygende koncert med verdens førende blokfløjtespiller Michala Petri og hendes musikalske makker, guitaristen Lars Hannibal. Duoen lagde ud med en smuk sonate af J.S. Bach efterfulgt af musik af bl.a. Van Eyck, Coreli og Carl Nielsen. De dygtige musikere spillede også musik komponeret af Lars Hannibal selv, og aftenen bød desuden på flotte solonumre, hvor Lars Hannibal spillede det skønne ”Kärleksvals” af Ulrik Neumann, som var lærer for Lars Hannibal. Han fortalte at det var et rigtigt ”score nummer” (Det kunne man også høre!). Michala Petri spillede solo en helt forrygende version af den kendte folkevise ”Mads Doss”, som blev endevendt på den mest virtuose måde. Her gjorde hun brug af meget avancerede teknikker på fløjten hvori indgik sang og fløjtespil samtidigt! Michala gjorde også brug af den store bas-blokfløjte i et flot impressionistisk inspireret nummer komponeret af Lars Hannibal. Duoen var særdeles veloplagt og fortalte sjove anekdoter i tilknytning til de forskellige numre. Næste koncert i Tinghuset er torsdag 7. marts hvor der er besøg af Kristian Lilholt og Ida Friis Virenfeldt. 16. maj vil man kunne opleve Petra Westra og 28. maj er der igen kammermusik, denne gang med en strygekvartet fra Aalborg Symfoniorkester, som bl.a. spiller fortolkninger af Beatles numre. Vi er rigtig glade for at så mange har taget koncerterne i Tinghuset til sig og trofast møder op, fortæller formand for Kulturforeningen Tinghuset, Per Gregersen. Den nyrenoverede retssal har vist sig at være en fremragende koncertsal. De mange musikere, rytmiske såvel som klassiske, roser akustikken i salen og stemningen i huset som helt enestående. Dette, kombineret med et meget lydhørt og entusiastisk publikum, gør at de kendte musikere, som ellers er vandt til store fine koncertsale, altid er glade og gerne vil komme og spille igen i Tinghuset. På Tinghusets hjemmeside kan man læse meget mere om aktiviteterne og kommende arrangementer.

 

VELKOMMEN TIL
Nytårskoncert i Tinghuset, Fjerritslev
Michala Petri og Lars Hannibal
Mandag 4/2 kl. 19.30

Billetter kan købes hos Rene’s vin og Grønt, Østergade 2b Fjerritslev.
Pris: Medlem kr. 220,-, ikke medlem kr. 250,-
eller bookes via mail til Per Gregersen: musikperg@gmail.com tlf 40 41 58 64

Nytårskoncert i Tinghuset

Mandag 4. februar kan man i Tinghuset i Fjerritslev opleve en fantastik koncert med Michala Petri der er kendt som intet mindre end verdens førende blokfløjtespiller. Siden hun i 1975, som bare 17 årig færdiggjorde sin uddannelse i Tyskland, har Michala Petri begejstret publikum over hele verden med sin unikke musikalitet og virtuositet. Nu kan hun sammen med sin musikalske makker opleves til en smuk, barok, humoristisk og forrygende nytårskoncert i Tinghusets smukke og stemningsfulde retssal.
Michala P Lars Hannibal 800 pxEn koncert med Petri/Hannibal Duo er en rejse i den populære klassiske musiks forunderlige verden. Duoen har med deres fælles store erfaring udviklet en ligefrem, uhøjtidelig og stærkt kommunikerende koncertform, hvor de med korte introduktioner guider publikum til forståelse af det særlige ved de enkelte værker. Tinghuset har desuden for nylig haft besøg af Lars Hannibal da han sammen med Ghita Nørby optrådte til et meget vellykket og totalt udsolgt arrangement i efteråret.

Kort efter koncerten i Fjerritslev går Michala Petri på scenen i Musikkens Hus i Aalborg for at modtage prisen som årets P2 kunstner. Redaktør Esben Tange fra DR’s P2 skriver om begrundelsen for udvælgelsen: ”Michala Petri er et fænomen i dansk musikliv. Som blokfløjtevirtuos har hun i et halvt århundrede udforsket blokfløjtens natur, og med utrættelig energi har hun stillet sig i spidsen for en udvikling af instrumentets repertoire.”

Der bliver helt sikkert rift om billetterne som kan købes hos Rene’s vin og Grønt i Fjerritslev, eller bookes via Tinghusets hjemmeside.